The average British household now throws away almost half a ton of food-related waste a year, according to the latest figures.
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We now throw away 11.9 million tons of food and food packaging annually, or 0.45 tons per household per year. The report by the Waste and Recycling Action Programme (Wrap), found that almost half the 11.9 ton total was "avoidable waste". Britain could cut the amount of food-related household waste by 5.3 tons, it concluded.
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We now throw away 11.9 million tons of food and food packaging annually, or 0.45 tons per household per year. The report by the Waste and Recycling Action Programme (Wrap), found that almost half the 11.9 ton total was "avoidable waste". Britain could cut the amount of food-related household waste by 5.3 tons, it concluded.
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The analysis of food and packaging waste throughout the supply chain found that households were responsible for two-thirds of the 18.4 ton total.
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In environmental terms, all the rotting food and waste that is wasted contributes the equivalent of 20 million tons of carbon dioxide a year to the atmosphere. The associated packaging adds another 6 million tons of CO2 a year, the report's authors estimated.
In environmental terms, all the rotting food and waste that is wasted contributes the equivalent of 20 million tons of carbon dioxide a year to the atmosphere. The associated packaging adds another 6 million tons of CO2 a year, the report's authors estimated.
Un foyer français produit en moyenne 1,5 tonne équivalent carbone par an avec ses courses alimentaires, soit l'équivalent de 10.000 km en voiture, et pourrait facilement réduire son impact carbone d'un quart, selon une étude conjointe de Système U, Iri et Greenext.
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Un foyer achète chaque semaine 19 kg de produits alimentaires en hyper et supermarchés, ce qui représente 28 kg d'équivalent CO2, selon l'enseigne de distribution, le cabinet d'études sur les points de vente et le fournisseur de données sur l'impact environnemental des produits de grande consommation.
Un foyer achète chaque semaine 19 kg de produits alimentaires en hyper et supermarchés, ce qui représente 28 kg d'équivalent CO2, selon l'enseigne de distribution, le cabinet d'études sur les points de vente et le fournisseur de données sur l'impact environnemental des produits de grande consommation.
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L'impact environnemental d'un produit alimentaire tient compte de son mode de production (besoin en eau, transformation...), de l'emballage (individuel ou grand conditionnement, éventuel suremballage) et le transport depuis le lieu de production.
L'impact environnemental d'un produit alimentaire tient compte de son mode de production (besoin en eau, transformation...), de l'emballage (individuel ou grand conditionnement, éventuel suremballage) et le transport depuis le lieu de production.
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1 commentaire:
intéressant de voir de récentes études à ce sujet :)
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